Öljysäiliöt

Perusteellinen öljysäiliön puhdistus ja tarkastus, joka suoritetaan öljylämmitysalan (KTM344) ja Tukesin teknillisten suositusten mukaan, lisää säiliön käyttöikää, polttimen käyttövarmuutta ja vähentää ympäristövahingon vaaraa, jotta öljy ei kulkeudu perustuksiin, kellariin, viemäriverkostoon tai maaperään. Huollettu säiliö varmistaa osaltaan koko lämmitysjärjestelmän varman ja taloudellisen toiminnan.

Toimimme Keski-Suomessa ja noin 150 kilometrin säteellä Jyväskylästä. Työskentelemme seuraavilla paikkakunnilla: Alajärvi, Alavus, Hankasalmi, Hartola, Jämsä, Joutsa, Jyväskylä, Kangasniemi, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kuopio, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Mikkeli, Multia, Muurame, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pieksämäki, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Suonenjoki, Sysmä, Tampere, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski ja Ähtäri. 

Öljysäiliön huolto ja tarkastus

Öljysäiliön kunnosta huolehtiminen ja ensisijainen vastuu mahdollisissa vahinkotapauksissa kuuluu aina kiinteistön omistajalle riippumatta siitä, onko säiliö pohjavesialueella vai ei. Vakuutusturvan kannalta on eduksi, kun pystyy osoittamaan, että säiliö on huollettu ja tarkastettu asianmukaisesti.

Uudet säiliöt ovat kestäviä ja turvallisia, mutta maahan asennetut, vanhat tarkastamattomat säiliöt voivat syöpyä puhki ja aiheuttaa pahoja ja kalliiksi tulevia tuhoja ympäristölle. Siksi ne olisi hyvä tarkastaa heti. Luokan A metallisäiliö suositellaan tarkastettavaksi uudelleen 5 vuoden ja muu kuin metallisäiliö 10 vuoden välein. Yli 30 vuotta vanhat öljysäiliöt, maanalaiset tai teräksiset sisäsäiliöt, on järkevää uusia. Ne ylittävät turvalliseksi katsotun käyttöiän ja ovat monesti valmistettu ennen säiliöstandardien voimaantuloa v. 1974.

Öljysäiliön asennus maan alle

Saako öljysäiliön sijoittaa maan alle? Kyllä saa, ja joskus se on ainoa vaihtoehto. Lasikuituinen öljysäiliö on turvallinen ja syöpymätön vaihtoehto maan alle. Oikein asennettuna ja huollettuna se ei ole riski ympäristölle. Kannattaa myös hyödyntää kotitalousvähennys verotuksessa. 

Öljysäiliön poisto 150 km:n säteellä Jyväskylästä

Öljysäiliön poisto on ajankohtaista esimerkiksi silloin, kun säiliö on huonossa kunnossa tai kun lämmitysjärjestelmä vaihdetaan. Lämpöhuolto-Valkama Oy poistaa vanhat öljysäiliöt ammattitaitoisesti ja määrättyjen säännösten mukaisesti. Kyseessä on luvanvarainen työ, joka on aina annettava laillistetulle, Turvatekniikan keskuksen hyväksymälle asennusliikkeelle. Meillä on paitsi työhön vaadittavat luvat myös pitkä alan kokemus, mikä takaa laadukkaan lopputuloksen.

Miten öljysäiliön käytöstä poisto etenee?

Vanhan öljysäiliön käytöstä poisto alkaa säiliön puhdistuksella, tyhjennyksellä ja tuuletuksella. Aluksi vanha öljysäiliö tyhjennetään öljystä ja öljyisestä jätteestä, minkä jälkeen se tarkastetaan. Tarkastuksen yhteydessä ilmoitamme öljysäiliön käytöstä poistosta kunnan paloviranomaisille, joille toimitamme tarkastuspöytäkirjan. Öljysäiliön ylöskaivuu tapahtuu niin, että käytöstä poistettava maanalainen säiliö nostetaan maasta putkistoineen.

Vanha öljysäiliö on riski maaperälle

Mikäli havaitsemme säiliön noston yhteydessä hajuja tai vuotoja, otamme yhteyttä paikalliseen ympäristötoimeen. Vanhat ja vialliset öljysäiliöt sekä öljyn huolimaton käsittely vaarantavat sekä maaperän että pohjaveden. Maaperän pilaantuminen kasvattaa puhdistuksesta aiheutuvia kustannuksia sekä edellyttää maansiirtotöiden tekemistä alueella.

Huonokuntoisen öljysäiliön purku

Hoidamme kaikki öljysäiliön purkuun liittyvät toimenpiteet ammattitaitoisesti ja turvallisesti. Puramme säiliöt aina niin, ettei ympäröiville rakenteille aiheudu ylimääräistä vahinkoa.

Öljysäiliön poisvienti sisältyy palveluun

Öljysäiliön poisvienti sisältyy palvelun hintaan, ja huolehdimme myös asianmukaisesti vanhan säiliön kierrätyksestä ja hävityksestä. Toimitamme säiliön öljypitoiset jätteet eteenpäin ongelmajätekäsittelyyn. Kokonaisvaltaisen palvelumme ansiosta öljysäiliön poisto Jyväskylän seudulla on asiakkaalle sujuva ja stressitön toimenpide.

Ota yhteyttä!